ZELENI IZZIV obsega vsa slovenska Hodi&Leti tekmovanja. Za sodelovanje v ZELENEM IZZIVU se mora posameznik udeležiti vsaj treh tekem. Rezultati se bodo zbirali v okviru ZPLS, zmagovalec/-ka pa bo razglašen/-a na koncu leta, če bodo izvedene vsaj tri HL tekme (od predvidenih šestih).

Pri končnem točkovanju se upošteva tri najboljša mesta posameznika (seštevek rangov). Zmaga tisti z najmanjšim seštevkom. Če imata dva posameznika enako število točk, je boljši tisti z višjo uvrstitvijo na prvi HL tekmi v sezoni. Na posamezni HL tekmi se ločeno razglasi žensko kategorijo, če je na štartu vsaj pet tekmovalk.

 

SPLOŠNA PRAVILA ZA HODI-LETI TEKMOVANJA

Na vseh HL tekmah je štart vedno skupinski. Vsak tekmovalec mora imeti v nahrbtniku ves čas hoje vso predpisano obvezno opremo. Čas hoje od starta do cilja na vrhu se meri do sekunde natančno. V finale je uvrščenih 20 najhitrejših na vrhu. Ti si s poletom v dolino in pristankom v označen prostor lahko izboljšajo rezultat, in sicer:

  pristanek v MALI TRIKOTNIK (10m stranice): od časa hoje se odšteje 3 minute,

  pristanek v VELIKI TRIKOTNIK (30m stranice): od časa hoje se odšteje 1 minuta,

  pristanek izven velikega trikotnika ali padec pri pristanku: času hoje se prišteje 5 minut.

K času hoje se prišteje 5 minut tudi, če tekmovalec nima predpisane obvezne opreme ali na kakšen drug način krši pravila letenja.