Zeleni izziv

HIKE&FLY zeleni izziv Bovec 10. 4. 2022

 

Zaradi slabega vremena je dogodek ODPOVEDAN

 
Namen tega srečanja je druženje, rekreacij in se imeti fajn. Mogoče odleteti iz kakega štarta več ali pa izzvati sebe na poti navzgor in v natančnem pristanku.

Zbor bo ob 9:00 na parkirišču pri letališču Bovec. Zemljevid

Prosim ne parkirat ob neposredni bližini pristanka, ker so lastniki zemljišč in kmetje ZELO občutljivi, če ne morejo do svojih zemljišč in se tepta njihovo zlato travo!

Štart bo ob 10:00.

Od tam peš oziroma z organiziranim prevozom do štarta srečanja in pristanka, kjer si boste lahko ogledali vaše pristajalno mesto, posebnosti lokacije in trikotnik v katerega si boste želeli pristat. Pot je dolga 3,6 kilometra, vzpona ja pa 456 višinskih metrov, kar je normalne hoje okoli 45 minut. Vzletno mesto ni registrirano in mu domačini pravijo Mškovc. Orientirano J/JV. Vzletno mesto štejem med manjša in je prostora za približno 3 razgranjena padala. Ob dopoldanskih urah vetrovno nezahtevno, kasneje se pa z dolinskim vetrom lahko pričakuje tendenca iz jugozahoda. Če ni termike je kratek, okoli 3-5 min. Pristanek je tik ob glavni cesti in je iz strani vzhoda in juga obdan z drevesi. V 90% se pristaja proti jugozahodu.

Po pristanku bi prosili, da se odpravite nazaj na parkirišče pri letališču in se tam rehidriramo, podružimo in razglasimo rezultate.