V soboto, 5. oktobra 2024 ob 9:00 se bo odvijala H&F tekma »Šprint na Straški Hrib (Vzletišče Peter)« v okviru lige “Zeleni izziv”.

*Štartnine ne bo.

*Za malico bo poskrbljeno.

*Zbor je ob 8:30 na pristanku v Dolenjem Polju (Straža pri Novem mestu; 45.770270, 15.044980).

Prvi del trase bo ogrevanje po cesti skozi velemesto Dolenje Polje in mimo društva Naturistov »Mali raj«. Tu postanek ni predviden, vsaj med tekmo ne. Nato sledi najbolj kritičen del trase, kjer prečkamo lokalno cesto in se od vseh tekmovalcev pričakuje previdnost, saj zapora ceste ali začasna postavitev mostu preko ceste ni predvidena…je pa potrebno imeti v mislih, da bo dogodek v soboto zjutraj in se lahko na cesti znajde kak zapozneli »Šumaher«, ki je v petek zvečer imel zmenek s »cvičkom«.

Po prečkanju ceste nas čaka del poti po urejeni poti, del po gozdu in tudi kakšne stopnice se bodo našle, kjer bo za najbolj tekmovalne prehitevanje malce bolj zahtevno…v izogib nevšečnostim predlagam predhodni ogled trase ob napovedanem JV.

Na vrhu nas čaka lep razgled na Dolenjske toplice, na Vzletišče Pogorelec in smučišče »Gače/ Črmošnjice«.

Celotna dolžina trase je cca 2,6km, z višinsko razliko 275m.

Striček Google pravi, da bomo za pot rabili 33 minut…hmm, mogoče vsaj najhitrejšim rata kakšno minutko hitreje😊.

Pomembno obvestilo:

Razdalja od Gorenjske/ Štajerske do Dolenjske je enaka kot od Dolenjske do Gorenjske/ Štajerske. Torej ne se bat, ni daleč in lepo bo.

Posebno obvestilo za Gorenjce: Malica in pijača bosta brezplačni.

Lepo vabljeni!