Zeleni Izziv

HIKE&FLY zeleni izziv Potoška gora 4. 9. 2021

 

V soboto, 4. septembra 2021, bomo člani KJP Turbulenca združili moči z vodstvom kluba KimFly ter organizirali hike&fly zeleni izziv tekmo na Potoško goro.

Zbor vseh sodelujočih in pridruženih članov bo na parkirišču pri Športnem društvu Fitko oziroma pri hotelu Alma (Hrib 4a, 4205 Preddvor). Lepo prosimo, da se ne parkira drugje.

Za tiste, ki menite, da ste boljši od sosedovga Lojza, in za tiste, ki menite, da ste slabši od sosedove Francke, bo na voljo tudi prijateljsko dokazovanje moči, in sicer:

Merjenje časa porabljenega za hojo ali tek od pristajalnega mesta ob jezeru Črnava do vrha vzletišča na Potoški gori.

Beleženje natančnosti vašega pristanka na pristanku ob jezeru Črnava.

Malo za hec, malo pa za res, bodo prvi trije v skupnem seštevku dnevnih uspehov prejeli tudi praktično nagrado! (Klobas ne obljubljamo).

 

Časovnica:

Zbor udeležencev 8.00 na parkirišču pri Športnem društvu Fitko oziroma pri hotelu Alma (Hrib 4a, 4205 Preddvor)

Začetek merjenja časa pohoda 9.00

Začetek vzletanjaprosto po Prešernu

Beleženje natančnosti pristajanja od 9.30 do 11.00

 

Po tekmi vas vabimo tudi na kratko druženje, podelitev nagrad in golaž.

V primeru slabega vremena dogodek odpade. O tem boste obveščeni do 3.9. 2021 do 18. ure.

 

Vabljeni!

 

Hike&Fly&Pika Potoška gora - KJP Turbulenca

Dogodek v idličini kulisi Preddvora organizira mlad in nadobuden klub Turbulenca.

KJP Turbulenca je nastal leta 2019 in združuje ne samo lokalne jadralnopadalske navdušence, ampak tudi številne iz drugih koncev Slovenije. Poleg vzdrževanja dveh bližnjih H&F vzletišč, Zaplata in Potoška gora, do katerih se je moč povzpeti iz domačega Preddvora, so si člani KJP Turbulenca že v prvem letu delovanja zadali, da bodo organizirali jadralnopadalsko in pohodniško druženje.

Začetek pohoda je na pristanku v Preddvoru, ki s svojo idilično podobo z jezerom Črnava, gradom Dvor in razgledom na okoliške vršace navdušuje številne obiskovalce. Po približno uri vzpona se lahko na vrhu prostornega in pokošenega vzletišča naužijete čudovitih razgledov, nato pa komande v roke in krila nad glavo ter na nadaljevanje sproščenega druženje v dolino.

 

Lepo vabljeni v Preddvor!
Več nas bo, bolj bo pisano nebo!

JZ - J - JV

1159 m

665 m