Zeleni Izziv

Hod&Leti Dobrovlje 16. 10. 2021

 

16.10.2021 organiziramo 2. Hodi in Leti Dobrovlje. Letos je druženje pilotov, ki radi hodijo v hrib, del Zelenega izziva, ki združuje tovrstna druženja po celi Sloveniji.

Časovnica:

Zbor pilotov ob 9:00

Začetek pohoda ob 9:30

Pohoda se lahko udeležijo tudi neletalci in s tem podprejo pilote.

 

V primeru dežja dogodek odpade.

Vabljeni!

 

H&F Dobrovlje - DJP Aves Braslovče

Dogodek organizira društvo jadralnih padalcev Aves Braslovče. Aves je latinsko ime za ptice, ki se skriva tudi našem v logotipu. Braslovški ptiči smo se v društvo, na stičišču zgornje in spodnje Savinjske doline, pod Dobrovljami, povezali v septembru 2020. Z ustanovitvijo društva je takrat sovpadel datum našega h&f dogodka, prve tekme Hodi&leti Dobrovlje, ki se jo je udeležilo preko 40 tekmovalcev z vse Slovenije. Naše vzletišče na Dobrovljah velja za enega lepše urejenih in najbolje obiskanih vzletišč v Sloveniji, to nas je, poleg udeležbe na prvi tekmi, spodbudilo, da dogodek postane tradicija.

Začetek pohoda je na uradnem pristanku pod Dobrovljami, v kraju Zgornje Gorče, nedaleč stran od centra Braslovč in Braslovškega jezera. Odlično označena pot nas po približno 40 min pripelje na vrh, kjer lahko občudujemo enega najlepših razgledov na spodnjo Savinjsko dolino, kar privlači tudi mnoge pohodnike, zato smo padalci tam redko sami. Po počitku na piknik prostoru ali na klopci ljubezni poletimo proti pristanku in s ptičje perspektive občudujemo reko Savinjo, tri jezera in neskončna polja zelenega zlata.

JV - V - SV

760 m

350 m